Eikenhouten kast op maat

3D ontwerp eikenhouten kast op maatDeze klant wilde een kast van een bepaalde maat. Hier
hebben we een 3D ontwerp gemaakt. Nadat  het
ontwerp was geaccepteerd, is er een keuze gemaakt voor het te gebruiken houtsoort. En is de keuze van de
afwerklaag gemaakt en ook  van het beslag. Denk aan
grepen, scharnieren en ladegeleiders. Toen alle details
bekend waren, zijn we begonnen met het maken van de
kast. Hier zijn twee afbeeldingen van het ontwerp van de
eikenhouten kast op maat.

 

3D ontwerp eikenhouten kast op maat 1
De klant heeft er voor gekozen de kast uit te laten voeren eikenhout. De ladegeleiders hebben een softclose functie, de deuren worden gescharnierd met inboorscharnieren. Voor de grepen is voor infreesgrepen gekozen, die zowel in de lades als in de deuren zijn gebruikt. De eikenhouten kast op maat is op kleur gemaakt met een lichte beitskleur, die is afgewerkt met een laklaag.

Eikenhouten kast op maat 6De deuren, zijde en de lijst van de kast zijn gemaakt van massief eikenhout. De deuren en de zijde hebben ieder twee bossing panelen.Op de foto hier rechts kunt u zien, dat er aan de binnenranden van de deur een klein sierrandje is gefreesd. Het binnenwerk en het blad van de kast zijn gemaakt van plaatmateriaal met eikenfineer. De kanten van het plaatmateriaal zijn afgewerkt met twee mm dik eiken kantenband.
Eikenhouten kast op maat 4
De planken in de kast zijn verstelbaar
en kunnen dus op de gewenste hoogte worden geplaatst. De lades van de kast zijn volledig uittrekbaar, zo kan er makkelijk gebruik gemaakt worden van alle opbergruimte in de lades. Hieronder volgen nog een paar fotos van het eindresultaat van de eikenkast op maat. De klant heeft mij laten weten erg blij te zijn met het eindresultaat van de eikenhouten kast op maat.

 

Eikenhoutenkast3

Eikenhouten kast op maat 5